Türkiye’nin en Büyük Biyografi ve Otobiyografi Sitesi

Şerif Barış

Şerif Barış

Doğum Tarihi: ??.??.1958

Şerif Barış kaç yaşında : 67

Burcu:

Meslek: Mühendis, Akademisyen

Doğum Yeri:

Şerif Barış, 1958 yılında doğmuştur. 1980 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği bölümünden 1984 yılında mezun oldu. 1985-1986 yılları arasında bir sene ingilizce hazırlık sınıfını okudu. 1986 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Jeofizik Bölümünden 1989 yılında yüksek lisansını tamamlayıp mezun oldu. Doktorasını ise 1989-1995 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Jeofizik bölümünde tamamladı.

Şerif Barış, 1986 – 1997 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği1998 – 2003 yılları arasında yardımcı doçent, 2003 – 2004 yılları arasında doçent ve 2004 yılından sonra Prof. Dr. olarak görevine devam etmiştir.

Birçok ulusal ve uluslararası deprem araştırma projelerinde çalışmış olan Prof. Barış, bilimsel kariyeri süresince 8 kitap, 22’den fazla uluslararası dergide makale ve 80’den fazla bildiri yayımlamış, yayınlarına 1000’den fazla atıf yapılmıştır. Üç yılı aşkın süre birçok uluslararası projede ve burslu araştırmacı olarak yurtdışı üniversitelerde çalışmış olup, kurumlar Japonya (IISEE, Tokyo Üniversitesi, Tokyo Teknik Üniversitesi, Tohoku Üniversitesi, Kyoto Üniversitesi), Portsmouth Üniversitesi (İngiltere), ETH (İsviçre), ICTP (İtalya) ve GFZ (Almanya) şeklindedir.

Şerif Barış, 2004 yılından itibaren Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği bölümünde görev yapmaktadır.

AFAD, DASK ve Milli Eğitim Bakanlığı, İBB AKOM ile deprem bilinci eğitim malzemesi geliştirme, eğitim verme çalışmalarında danışman ve görevli olarak yer almıştır. Çalışma alanları, afet yönetimi, afete hazırlık eğitimleri, afet ve acil durum planlarının geliştirilmesi, depremin önceden belirlenmesi araştırmaları, deprem tomografisi, deprem oluş düzenleri, deprem dalgalarının sönümü ve deprem erken uyarı sistemleridir.

Kaynak:Biyografiler.com